În general, balsamul de păr conține nutrienți ce hrănesc firul de păr,  zonele deteriorate ale părului sunt vizate și netezite la exterior, în timp ce daunele din interiorul părului sunt captate, astfel încât să nu se agraveze. Astfel, părul rămâne mai rezistent la rupere și mai hrănit, acolo unde este nevoie, fără a-l încărca cu ingrediente în exces. Din exterior, balsamul de păr creează o suprafață netedă care reflectă mai bine lumina și este mai strălucitoare, dar și părul este mai ușor de manevrat și mai ușor de coafat zi de zi, ceea ce reduce cantitatea de daune cauzate de coafare.

De ce nu ar trebui să renunți la folosirea unui balsam?

Vremea, uzura zilnică și obiceiurile de coafare, toate acestea fac ca părul nostru să devină mai deteriorat. Fie că este cauzată de vânturile puternice și reci de afară sau de temperaturile foarte ridicate ale aparatelor de îndreptat și ale baghetei de ondulat, firele rămân uscate, cu hidratarea pierdută în timp.

aplicarea balsamului pe par

Dacă săriți peste etapa de condiționare, senzația esențială de hidratare a părului dvs. nu va fi refăcută după spălare, așa că acesta va deveni uscat și lipsit de strălucire în timp. Un păr atât de aspru este și mai expus riscului de a se încurca și este mai puțin protejat împotriva deteriorării prin coafare și a căderii părului. De aceea, chiar și cele mai fine tipuri de păr au nevoie de acest pas de îngrijire a părului hrănitor, extrem de important.

Dacă ți se pare că balsamul este prea greu, trebuie doar să găsești o formulă care să nu-ți îngreuneze șuvițele fine.

Tipuri de balsam de păr:

a) Balsamul tradițional

Un balsam de păr tradițional bun vă  ajută să dați strălucire părului dumneavoastră.

b) Balsam de tratament

Uneori, un balsam de păr poate face mai mult decât să satisfacă lipsa de strălucire a părului. Să ai căderea părului, vârfuri despicate și încrețiri este firesc atunci când nu știi cum să folosești un balsam de păr sau nu ai adăugat niciodată un balsam din gama Naturelle Olive Oil la rutina de îngrijire a părului.

 

efectul balsamului pe par        Iar folosirea balsamului de păr potrivit, care îți oferă libertatea de a-ți lăsa părul deschis fără teama de deteriorări precum căderea părului, vârfuri despicate, este ceea ce ai nevoie

c) Balsam fără clătire

Pentru părul uscat care are nevoie de un plus de hidratare, deci părul tău are mare nevoie de ajutor, și care este cea mai bună alegere pentru părul tău? Tot ce ai nevoie este un balsam fără clătire care să își facă loc prin părul tău până la vârfuri, pentru a acționa cât mai eficient și a evita problema părului uscat, cum ar fi căderea și deteriorarea părului.

Așadar, cum să folosești un balsam?

Iată care sunt cei 6 pași simpli:

  1. Primul pas este să vă spălați bine părul la duș și să clătiți tot șamponul.
  2. Stoarceți un sfert de cantitate de balsam în palmă și frecați-l uniform.
  3. Dacă ai părul lung, întinde balsamul de la nivelul bărbiei și în jos. Nu-l aplicați niciodată pe scalp.
  4. Treceți-vă degetele prin vârfurile părului în timp ce vă condiționați.
  5. Lăsați-l să rămână pe păr pentru o perioadă de timp – în jur de un minut sau două.
  6. În cele din urmă, clătiți balsamul de pe păr. Asigură-te că îl verifici dacă este alunecos, înseamnă că trebuie să îl clătești din nou.

Acum că știi ce poate face un balsam și cum să folosești un balsam ca un profesionist, este timpul să îl încerci. Ține minte că adăugarea unui balsam în părul tău este întotdeauna cea mai bună alegere dacă ai nevoie de un păr neted și puternic.